Een deel van de (klein)kinderen met in het midden oprichter Jan Schippers. FOTO: Remy Lahaije.
Een deel van de (klein)kinderen met in het midden oprichter Jan Schippers. FOTO: Remy Lahaije.

10 jaar beleving bij SchippersStop

Zakelijk

Bianca Kuijpers

In de 10 jaar dat SchippersStop bestaat, is er veel veranderd, maar het is en blijft een familiebedrijf. Jan Schippers begint in 1969 met paard en wagen, nu staat de volgende generatie aan het roer van een heus mobiliteitspark. Zijn kinderen zwaaien er de scepter, terwijl ook een aantal kleinkinderen er inmiddels werkt.

VELDHOVEN - Als de locatie aan Habraken in Veldhoven in 2014 in gebruik wordt genomen is het idee een mobiliteitspark te starten waar alles onder een dak te vinden is. Arie Schippers: “Een groep studenten van Fontys dacht met ons mee hoe we toekomstbestendig konden worden als de oliehandel minder zou worden, de conclusie was dat we moesten verbreden, zo ontstond het idee voor een mobiliteitsconcept.”

“We wilden een beleving creëren en kozen het circuit als kapstok. Daaromheen organiseren we regelmatig iets, zoals automeetings. In die tien jaar hebben we zo al heel wat leuke activiteiten gehad. We proberen van tanken en wassen een beleving te maken zodat mensen niet het gevoel hebben dat ze de auto weer móeten wassen. In onze 50 meter lange carwash hebben we regelmatig een ander thema. Het halloweenthema was afgelopen jaar erg succesvol.”
Naast de wasstraat zijn er ook nog wasboxen, een truckwash en motorwash en sinds vorige maand ook een speciale busjeswasstraat. Verder zijn er grote wasmachines waar bijvoorbeeld beddengoed kan worden gewassen, maar ook een dogwash.

Trekhaakcentrum

Schippers: “Ik denk niet dat er één centrum is in Nederland waar zoveel wasgelegenheid onder één dak is.”
Naast de carwashmogelijkheden, is er de airportparking waarbij mensen de auto kunnen laten wassen of in de Premio garage een onderhoudsbeurt kunnen laten uitvoeren, terwijl ze op reis zijn. Schippers: “Dat is toch het gemakkelijkste als je je auto niet nodig hebt.”
Ook is er een bandencentrum en sinds kort ook een trekhaakcentrum. Bij het tankstation kunnen chauffeurs terecht voor de reguliere brandstoffen voor personenwagens tot de duurzame diesel HVO100, CNG (aardgas) en speciale brandstoffen voor oldtimers en het racesegment zoals Competion 102 en 2- en 4-takt brandstoffen die geschikt zijn voor gereedschappen. Schippers: “Veel bedrijven komen hier tanken, omdat de HVO100 een veel schonere verbranding heeft.”
Ook is er een Business Point op het mobiliteitspark met daarin zowel de kantoren van het bedrijf als van andere bedrijven. Daarnaast zijn er opslagboxen, verschillende vergader- en cursusruimtes met elk een eigen racethema te huren, zoals bijvoorbeeld Zandvoort of Le Mans, is er een lunchroom en een ruimte in Amerikaanse stijl, geschikt voor borrels, feesten en barbecues dankzij het aangrenzende ruime balkon.
Schippers: “Ook kunnen mensen elektrische Harleys huren waarmee ze de omgeving kunnen verkennen. Verder hebben we snelladers voor elektrisch opladen en plaatsen wij laadpalen bij horecagelegenheden, dagrecreatie, gemeentes en appartementencomplexen. En natuurlijk hebben we ook de milieutak nog. Hier zorgen we voor milieuvriendelijke afvoer van onder meer olie en afvalwater. Omdat dat er nu eenmaal niet mooi uitziet met al die opslagtanks, vinden die activiteiten aan de binnenkant van ons complex plaats en hebben we de andere activiteiten daaromheen gebouwd. Er is heel wat bijgekomen in die 10 jaar.”

Ter ere van het jubileum zijn er diverse (win)acties bij SchippersStop.

schippersstop.nl

‘We willen van tanken en wassen een beleving maken’

De nieuwe busjeswasstraat bij SchippersStop is geschikt voor busjes die niet in de normale wasstraat passen. FOTO: Remy Lahaije.
Afbeelding